Min första tanke när jag packar upp Philips Perfect Care Azur är att det känns tungt och otympligt. Samtidigt rejält. Designen snygg och modern och, för mig, typisk Philips. Jag läser igenom användarhandledningen innan jag börjar stryka och noterar att det inte står någonstans att man ska ta bort skyddsplasten från sulan. Jag provar strykjärnet i handen och tycker att sprayknappen sitter lite för långt fram och är svår att nå. Därefter fyller jag vattentanken och skrider till verket.
Den tyngd som jag först såg som potentiellt negativt blir istället en fördel vid strykningen. Strykjärnet glider fantastiskt lätt på plaggen, och tyngden bidrar till ett skrynkelfritt resultat. Jag gillar att det ångar på bra, även det bidrar till ett bra slutresultat och att strykningen går snabbare. Man får sig också en liten ansiktsbehandling under tiden man stryker…! :) Optimal TEMP-funktionen känns innovativ och smidig, det är jätteskönt att inte behöva bry sig om olika temperaturinställningar. Jag gillar att spetsen på strykjärnet är ganska långsmal, det är lätt att komma åt mellan skjortknappar. Lång, bra sladd med en ring längst ner som gör det enklare att dra ut sladden från kontakten. Ja, jag får fylla på vatten oftare än med mitt gamla strykjärn, men då jag brukar stryka i köket har jag kranen nära till hands. Eftersom resultatet blir bra tack vare mycket ånga så kan jag bortse från frekvent vattenpåfyllning. Har ännu inte testat att kalka av strykjärnet, men det känns som att det inte ska vara några problem.
För mig är detta de största fördelarna med Philips Perfect Care Azur:
- Optimal TEMP-funktionen ger mig en sak mindre att hålla reda på.
- Glider lätt och ångar mycket. Plaggen blir släta efter 2-3 tag, jag behöver inte stå och gno nån lång stund på samma ställe för att det ska bli slätt.
- Jag behöver inte stå och vänta på att strykjärnet ska ”knäppa till” och lampan slockna som på mitt gamla strykjärn. Det besparar mig ofrivilliga pauser, det är bara att tuta och köra och jag blir klar snabbare.